Sizi Arayalım
Türkiye ile ABD Arasında Ülke Bazlı Raporların (“CBCR”) Otomatik Bilgi Değişimine İlişkin Anlaşma, Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Onaylandı

Uluslararası Vergi Bülteni: 15.02.2022/03

Türkiye ile ABD Arasında Ülke Bazlı Raporların (“CBCR”) Otomatik Bilgi Değişimine İlişkin Anlaşma, Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Onaylandı

Türkiye ile ABD arasında Ülke Bazlı Raporların (“CBCR”) otomatik bilgi değişimine ilişkin anlaşma, Cumhurbaşkanlığı Kararı ile 14.02.2022 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak onaylandı.

17.11.2021 tarihinde Ankara’da imzalanan “Türkiye Cumhuriyeti Yetkili Makamı ile Amerika Birleşik Devletleri Yetkili Makamı Arasında Ülke Bazlı Raporların Değişimine İlişkin Anlaşma” 14.02.2022 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan 13.02.2022 tarihli 5191 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile onaylanmıştır.

Anlaşma ile 01.01.2019 tarihinde veya sonrasında başlayan mali yıllara ilişkin ülke bazlı raporların değişimi amaçlanmaktadır. Ülke bazlı raporlar diğer ülkelerle yapılan değişimlerde de olduğu gibi XML kullanılarak ortak şema yoluyla otomatik olarak bilgi değişimine tabi tutulacaktır.

Bu kapsamda, ABD merkezli şirketlerin Türkiye’de bulunan iştirakleri artık Türkiye’de ülke bazlı raporlama yapmayacaktır. Haziran ayında ülke bazlı raporlama bildirimi ile raporlamanın ABD’de yer alan ana şirket tarafından raporlamanın yapılacağını bildirmeleri yeterli olacaktır.

Söz konusu Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Türkçe ve İngilizce olarak yer alan Anlaşma’ya ulaşmak için tıklayınız.

Saygılarımızla.

Dosyalar