Sizi Arayalım
Finansal Kiralama Şirketlerinin Yurt Dışından Sağladıkları Kredilerde KKDF Oranı %0 Olarak Belirlenmiştir

DUYURU: 16.01.2023/04

Finansal Kiralama Şirketlerinin Yurt Dışından Sağladıkları Kredilerde KKDF Oranı %0 Olarak Belirlenmiştir

10.01.2023 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan “6657 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı” (Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu Kesintisi Hakkında Karar) ile finansal kiralama şirketlerinin yurt dışından sağladıkları kredilerde KKDF oranı %0 olarak belirlenmiştir.

Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu (KKDF) kesintilerinin yasal dayanağını oluşturan “4684 sayılı Kanun”un geçici 3. maddesinde, Cumhurbaşkanı’nın KKDF kesinti oranlarını sıfıra kadar indirmeye veya 15 puana kadar yükseltmeye veya kesintiyi tümüyle kaldırmaya yetkili olduğuna dair hüküm yer almaktadır.

Cumhurbaşkanı bu yetkisini 10.01.2023 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan “6657 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı” (Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu Kesintisi Hakkında Karar) ile kullanmış ve finansal kiralama şirketlerinin yurt dışından sağladıkları kredilerde KKDF oranı %0 olarak belirlenmiştir. Daha öncesinde söz konusu krediler, ortalama vadesi ve kredinin döviz veya Türk Lirası olmasına bağlı olarak muhtelif oranlarda KKDF kesintisinde tabi tutuluyordu.

“6657 sayılı Cumhurbaşkanı”, Resmi Gazete’de yayımlandığı 10.01.2023 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Kararın Resmi Gazete’de yayımlanan orijinal haline buradan ulaşabilirsiniz. 

                                                                                                            Saygılarımızla.

Dosyalar